luni, 1 iunie 2015

Google Drive: Ce este, cum funcţionează, ce oferă faţă de competiţie?

Google a lansat  Google Drive, un serviciu care îţi oferă spaţiu de stocare pe serverele companiei (5 GB gratis, până la 16 TB cu plată) şi care încearcă să se impună pe o piaţă unde există deja concurenţi puternici: Dropbox, SkyDrive, iCloud. connect îţi oferă un ghid despre cum poţi avea acces la Google Drive pe PC, telefon şi tabletă şi îţi oferă o privire asupra ofertei Google vs cea a concurenţei.
Google Drive este un nou serviciu de cloud storage. Ce înseamnă exact acest lucru? În cazul Drive şi Dropbox poţi să creezi un folder special pe hard disk, copiezi în acesta fotografii, documente, clipuri video, iar acest fişiere sunt salvate în momentul sincronizării şi pe serverele producătorului, în cloud. Poţi accesa acele informaţii de oriunde, de pe orice sistem care are instalată aplicaţia dedicată şi care are o conexiune la internet. O soluţie perfectă pentru a înlocui un stick de memorie sau pentru a extinde capacitatea de stocare a unui telefon mobil.
Avantaje
Google Drive oferă iniţial 5 GB gratis pentru stocarea fişierelor. Dropbox oferă 2 GB, Microsoft SkyDrive 7 GB (sau 25 pentru utilizatorii fideli), iar iCloud 5 GB. În cazul Dropbox mai poţi obţine câte 500 MB în plus pentru fiecare utilizator care se alături sistemului la recomandarea ta.
Google Drive se mai poate mândri cu integrare cu Google+ şi Google Docs, precum şi cu un sistem de search extrem de avansat. Pe lângă viteza mare de căutare sistemul foloseşte şi tehnologia Optical Character Recognition, care îţi permite să cauţi text în documente scanate sau să identifici automat fotografii.
http://www.connect.ro/2012/04/25/google-drive-ce-este-cum-functioneaza-ce-ofera-fata-de-competitie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu