miercuri, 1 aprilie 2015

Tableta PC, laptop-ul sau smartphone-ul, care este cel mai bun?



Am gasit un articol foarte interesant si util care ne ofera niste informatii necesare si pareri despre diferentele intre cele trei : tableta PC , laptop-ul si smartphone-ul .        Am observat ca multi prefera tableta PC pentru durata indelungata a bateriei , pentru navigarea pe Internet sau pentru realizarea de prezentari sau scrierea unor documente .     
Evident ca atat laptop-ul cat si smartphon-ul ne ajuta extrem de mult oferindu-ne nu doar accesul la informatii cat si trimiterea de e-mail -uri etc . 

Exista cateva pareri, care sustin ca cel mai important dintre cele trei dispozitive este smartphone-ul, care devine din ce in ce mai sofisticat, cu hardware avansat, cum ar fi procesoarele dual-core incluse in noile modele, precum Droid Motorola Razr si Samsung Nexus Galaxy, potrivit PC Advisor.

Dincolo de caracteristica de comunicare, smartphone-urile ofera cateva functii de baza ale calculatoarelor, cum ar fi e-mail-ul si navigarea peweb, care au fost, pana de curand, domeniul laptopurilor.

"Desi exista o sete de informatii, smartphone-ul nu are nevoie de a fi completat de catre o tableta PC sau un laptop", a spus Ezra Gottheil, analist la Technology Business Research.

"Tabletele PC si laptop-urile pot concura cap la cap, dar fiecare are avantajele proprii, bazate pe utilitate si audienta. Pentru consumatorii care au un smartphone, tabletele PC, cum ar fi cele de la Apple, RIM si Samsung, nu sunt dispozitive 'critice'", a declarat Gottheil.

Datorita portabilitatii sale, duratei indelungate a bateriei si a caracteristicilor proprii, tableta PC poate fi un dispozitiv secundar util, pentru navigarea pe Internet, pe e-mail, realizarea de prezentari sau scrierea unor documente.

"Tableta are o viabilitate pe termen lung, putand fi un mijloc suplimentar necesar. Ea este pe cale sa inlocuiasca cele mai mici si mai usoare PC-uri", a precizat analistul.

Steve Jobs a descris tableta iPad ca un dispozitiv plasat undeva intre laptop-uri si smartphone-uri. O tableta ofera o navigare mai buna si folosirea mai usoara a e-mail-ului decat smartphone-ul si o tastatura mai accesibila si un ecran mai mare, necesar pentru a citi carti, a scrie e-mail-uri sau a juca jocuri.

Aparitia tabletelor PC a provocat o unda de soc pe piata laptop-urile, netbook-urilor. (Vanzarile netbook-urilor au scazut la 12% din cota de vanzari a PC-urilor, in al doilea trimestru, fata de 22% cat erau in aceeasi perioada a anului trecut.)

Pentru cei care au nevoie de o tastatura completa si de performanta, atunci laptop-urile sunt cele mai eficiente. Majoritatea oamenilor au un laptop si un smartphone, asa ca ar putea mai usor sa renunte la o tableta PC.

"Oricine are nevoie de un calculator de putere, pentru realizarea unor calcule laborioase financiare va avea nevoie de un calculator PC. Toata mass-media consumata pe o tableta este creata pe un PC", a spus Gottheil.


http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tableta/tableta-pc-laptop-ul-sau-smartphone-ul-care-este-cel-mai-bun-1131586
IAC2015 , #IAC2015 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu