Jocurile video sunt un fenomen cultural relativ nou. Un joc video este un joc electronic în care se interacționează cu o interfață grafică pentru a genera răspuns vizual pe un ecran. Jocurile video în general au un sistem de recompensare a utilizatorului, de obicei se ține scorul, acest sistem depinzând de îndeplinirea unor anumite obiective în joc.
Există cercetări care prezintă jocurile într-o lumină pozitivă , chiar şi când e vorba de copii. Anumite tipuri de jocuri video te pot ajuta sa-ti antrenezi creierul să devină mai agil , iţi pot îmbunătăţi gândirea strategică şi pot îmbunătăţi şi capacitatea dumneavoastră de a lua decizia corectă intr-o situaţie şi de a face acest lucru mai repede.
Însă jocurile au şi efecte mai puţin benefice. De exemplu jocurile video violente pot creşte agresivitatea şi atunci când un jucător continuă să se gândească la joc, potenţialul de agresivitate poate dura pana la 24 ore.
Fie că ne jucăm pe calculator, televizor, Wii, tabletă sau telefon, trebuie să avem in vedere că există anumite efecte fizice şi psihologie ale jocurilor. Dar acestea pot depinde de timpul pe care il alocăm şi de tipul de joc ales .
Nu trebuie să le interzicem copiilor jocurile video pentru că au şi efecte benefice asupra creierului şi a gândirii acestora, însă trebuie să ţinem cont de orele petrecute în faţa acestor jocuri. În toate trebuie să avem o limită .
http://medlive.hotnews.ro/efectele-controversate-ale-jocurilor-jocurile-video-ne-fac-mai-buni-sau-mai-agresivi.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu