luni, 1 iunie 2015

Curs 5 rezumat

In cadrul acestui curs s-a vorbit in principal despre e-learning . 
eLearning inseamna accesul la informatiile cele mai noi, dobandirea de noi cunostinte, invatarea continua, metode noi si eficiente de invatare.
Daca invatamantul traditional este organizat pe grupe de varsta, cel online este organizat pe subiecte; la acelasi curs online, pot participa studenti de varste, pregatire, experienta profesionala diferite, provenind din toate zonele globului.
Avantajele eLearning ar fi:
  • centrarea pe student, participant
  • accesul in timp-real la cunostinte, de oriunde si oricand
  • nu sunt necesare cheltuieli de deplasare, nici intreruperea activitatii profesionale curente
  • participantii colaboreaza si invata ( sa lucreze ) impreuna - putem face o paralela intre invatamantul traditional si cel online urmarind datele psihologului William Glasser, care  spune ca retinem:
    • 10% din ce citim
    • 20% din ce auzim
    • 30% din ce vedem
    • 50% din ce vedem si auzim
    • 70% din ce discutam cu altii
    • 80% din ce experimentam
    • 95% din ce ii invatam pe altii
  • materialul este de multe ori personalizat cunostintelor si experientei anterioare a studentului - vezi "Learning Objects" -http://www.learningcircuits.org/mar2000/primer.html.
  • de multe ori sistemul integrat de invatare ofera functiuni ca cele legate de inregistrare, plata online, monitorizarea progresului studentilor, testare automata.
Dintre dezavantaje:
  • Studiile realizate indica faptul ca pregatirea unui curs online este mai costisitoare decat cea a unuia traditional ( dar costurile sunt apoi amortizate rapid ), in echipa de "construire" a unui curs intrand persoane specializate in web design, design instructional.
  • eLearning poate fi eficient atunci cand dotarea cu calculatoare este corespunzatoare, cand conexiunile la Internet exista si sunt rapide - altfel, poti avea senzatia ca stai la usa amfiteatrului, neputand intra.
  • Costul unui curs online este destul de ridicat - pentru a urma un astfel de curs, trebuie sa ai incredere ca ceea ce ti se ofera este de calitate.
  • Piata de e-learning are o crestere de 7,9% pe an, o statistica foarte buna.
  • http://www.timsoft.ro/ejournal/elearning.html


https://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA

Peisaje




https://www.google.ro/search

Istoria PC-ului. Primele calculatoare din lume sunt expuse la Muzeul de Istorie

Primele calculatoare personale au fost fabricate înainte de 1900, pe vremea Imperiului Ţarist. Cel de-Al Doilea Război Mondial a dezvoltat industria IT. Atunci au apărut primele calculatoare care decriptau mesajele secrete ale nemţilor. Evoluţia fascinantă a calculatoarelor, de la primele maşini de calcul la computerele moderne de astăzi, o puteţi descoperi la Muzeul Naţional de Istorie .
Cel mai vechi calculator personal expus la Muzeul Naţional de Istorie este unul mecanic, seamănă cu o maşină de scris, are 5 kg şi a fost fabricat între 1943-1944, în Suedia. Dar primele modele au fost fabricate în 1890, în Imperiul Ţarist.
Primele calculatoare electronice s-au produs însă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
În România, producţia primelor calculatoare începe în anii 50.
Primele calculatoare au fost folosite în ţara noastră pentru aplicaţii industriale sau transmisiuni ale armatei. Dar vânzarile de computere au început în lume abia după 1977.
Şi noi ne lăudam în anii 80 cu calculatoarele Made in Romania. Cele cu cartele perforate care puteau fi folosite în universităţi, în cercetare şi chiar pentru aplicaţii industriale. Ele erau însă depăşite tehnic de cele americane sau din Europa occidentală.
Producţia calculatoarelor româneşti s-a încheiat la jumătatea anilor 90, asta deşi ultimii 40 de ani au fost marcaţi de explozia industriei IT la nivel mondial.
Expoziţia are şi câteva Mac-uri de ultimă generaţie, pe care muzeografii le-au văzut până acum doar în fotografii. Până şi calculatoarele pe care lucrează ei pot fi considerate deja piese de muzeu.













- See more at: http://stiri.tvr.ro/istoria-pc-ului-primele-calculatoare-din-lume-sunt-expuse-la-muzeul-de-istorie_59637.html#sthash.RvJCKfqC.dpuf

Google Drive: Ce este, cum funcţionează, ce oferă faţă de competiţie?

Google a lansat  Google Drive, un serviciu care îţi oferă spaţiu de stocare pe serverele companiei (5 GB gratis, până la 16 TB cu plată) şi care încearcă să se impună pe o piaţă unde există deja concurenţi puternici: Dropbox, SkyDrive, iCloud. connect îţi oferă un ghid despre cum poţi avea acces la Google Drive pe PC, telefon şi tabletă şi îţi oferă o privire asupra ofertei Google vs cea a concurenţei.
Google Drive este un nou serviciu de cloud storage. Ce înseamnă exact acest lucru? În cazul Drive şi Dropbox poţi să creezi un folder special pe hard disk, copiezi în acesta fotografii, documente, clipuri video, iar acest fişiere sunt salvate în momentul sincronizării şi pe serverele producătorului, în cloud. Poţi accesa acele informaţii de oriunde, de pe orice sistem care are instalată aplicaţia dedicată şi care are o conexiune la internet. O soluţie perfectă pentru a înlocui un stick de memorie sau pentru a extinde capacitatea de stocare a unui telefon mobil.
Avantaje
Google Drive oferă iniţial 5 GB gratis pentru stocarea fişierelor. Dropbox oferă 2 GB, Microsoft SkyDrive 7 GB (sau 25 pentru utilizatorii fideli), iar iCloud 5 GB. În cazul Dropbox mai poţi obţine câte 500 MB în plus pentru fiecare utilizator care se alături sistemului la recomandarea ta.
Google Drive se mai poate mândri cu integrare cu Google+ şi Google Docs, precum şi cu un sistem de search extrem de avansat. Pe lângă viteza mare de căutare sistemul foloseşte şi tehnologia Optical Character Recognition, care îţi permite să cauţi text în documente scanate sau să identifici automat fotografii.
http://www.connect.ro/2012/04/25/google-drive-ce-este-cum-functioneaza-ce-ofera-fata-de-competitie/